WFF federacija
68

Bh. bodybuilderi Adnan Hadžović i Eldin Bećarević na Svjetskom prvenstvu osvojili zlato i srebro

E. B.
Eldin Bećarević (lijevo)
Na Svjetskom prvenstvu WFF federacije (World Fitness Federation) održanom u Berlinu 5. novembra predstavnici Bosne i Hercegovine Adnan Hadžović i Eldin Bećarević su ostvarili historijske plasmane za našu zemlju.

Adnan Hadžović je uzeo zlato u Fitness model konkurenciji, dok je Eldin Bećarević osvojio srebro u apsolutnom poretku Athletic fitness divizije među 12 takmičara.

Za Adnana Hadžovića je ovo posljednje takmičenje u ovoj godini, dok Eldin Bećarević ispred sebe ima još EVLS Prag PRO NPC gdje će se boriti za IFBB PRO kartu.

Moramo napomenuti da je ova godina bila jako uspješna za oba takmičara. Eldinu je ovo bilo deveto takmičenje ove godine u kojoj je uzeo zlato na Evropskom prvenstvu WFF i zlato na Svjetskom prvenstvu WAF federacije, te nekoliko apsolutnih titula. Ovo mu je bilo prvo srebro ove godine, a broj takmičenja je itekako impresivan znajući da je standard 1 do 4 takmičenja godišnje.

Sljedeće godine Eldin će se spremati za obaranje nekoliko svjetskih rekorda u powerliftingu jer se takmiči u oba sporta paralelno.

Adnan je ove godine izašao na pet takmičenja i samo je na jednom uzeo srebro, a na svim ostalim je osvajao zlato.

Ovo zlato na svjetskom prvenstvu WFF je stvarno kruna na ovu takmičarsku godinu, a ispred Adnana su još godine dobrih plasmana i velikih takmičenja jer je jako perspektivan sportista.

"Uz veću podršku institucija koju očekujemo, nadam se odlasku na Mr. Olympia u Orlando", rekao je Eldin Bećarević.